Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв е този датчик

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Какъв е този датчик

Какво е туй нещо Предполагам, че е някакъв датчик, също така предполагам, че не е нормално да е оклепан целия с масло Бях в сервиза преди няколко дни за смяна на вариатор, как така не го забелязаха това нещо, май пак ще се ходи

б.а. снимката я копнах оттука щото ме мързеше да снимам моя мотор
    http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... 2%E5%EB%FF
    Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
    Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
    Audi A4 1.9 TDI

Това не е датчик, а електромагнитния клапан (solenoid valve), който управлява вариатора.
    Alfa 146 Junior 1.4 TS 16V '97

Comment

А каква е причината да е толкова омаслен моя, гарнитурка нещо или целия се сменя?
      Audi A4 1.9 TDI

Comment

Няма гарнитура. На средната снимка се вижда черния пластмасов уплътнител. Възможно да не са завити добре двата винта, които закрепват клапана. Развий ги, свали клапана и го разгледай за да разбереш откъде има теч, но при изгасен двигател.

Comment

Успях да си намеря от тия еврейски звезди ама изненада Горния винт беше зверски стегнат, долния обаче не виждам как може да се развие без да се сваля капака на клапаните, а пък това е много сложна задача за мене офф айде пак у сервизО
          Audi A4 1.9 TDI

Comment

Колега и аз като теб имах проблем с развиването на горния винт, но успях след като внимателно използвах чук и малко длето. А за другия винт, специално си купих Г-образен торкс за да не свалям предпазния капак на двигателя, а не на клапаните.

Comment

Ами откъде да знае глупавия софтуерист, че имало и Г-образни Винтовете са стегнати много, не омаслява заради това, може би уплътнителя нещо ама като го разглобя ще разбера надявам се. Detron а с какво би препоръчал да се помъча да го уплътня след като го изкарам. Силикон едва ли е подходящо а пък не знам какво друго може да се ползва
              Audi A4 1.9 TDI

Comment

Потърси Г-образни торксове, подобни на шестограмите. Иначе и аз се занимавам малко със софтуер и компютри, но не ми пречи да следвам логиката, че ако има отнякъде теч, то трябва да се открие мястото. После, ако се наложи с червен силикон.

Comment

Working...
                X